Hatun Karpay

Van Don Sebastian, Inca Sjamaan, healer en teacher heb ik drie grote inwijdingen mogen ontvangen: de Hatun Karpay. Deze inwijdingen transformeren je in enkele jaren volledig. Ze zijn heftig en uitdagend en je hebt lef nodig om de uitdaging met liefde aan te gaan. De drie inwijdingen vormen samen een slim systeem, dat gebruik maakt van je bewustzijn. Het is zo opgebouwd dat voorkomen wordt dat je gaat zweven en je verliest in hogere energieën, of gaat handelen zonder dat je weet waarom je iets doet. Ik heb me hiermee open gesteld om het medicijnpad van de Inca te bewandelen, en zo mijn wijsheid en heling te verspreiden.

Don Sebastian is een Paqo (sjamaan) van de Quero’s, een Inca volk dat 500 jaar hoog in de Andes in afzondering heeft geleefd en al haar tradities en zienswijze heeft overgedragen van vader op zoon, moeder op dochter. Zo’n 60 jaar geleden zijn de Quero’s uit de Andes naar Cusco (de culturele hoofdstad van Peru) gekomen om hun zienswijze te delen met ons. Ze reizen nu over de hele wereld om de mensen die openstaan voor hun zienswijze weer aan te raken op hun hart, te bezielen. Wakker te maken voor Moeder Aarde, die de Paqo’s zien als een levend wezen, dat beschermd mag worden, maar die je ook kan helpen om je meer thuis te voelen, om je te healen. De bergen (Apu’s), meren en zelfs steden hebben bezieling (spirit) en kunnen worden aangeroepen om je te helpen en te helen.

De drie inwijdingen van de Hatun Karpay helpen degene om zichzelf te zuiveren en om in contact te komen met verborgen talenten. Deze inwijdingen dragen een gelofte in zich mee. Ze zijn dus niet voor iedereen geschikt en ook niet iedereen zal ze dus ontvangen.

1e Inwijding heeft als doel om het hart te openen en een diep contact aan te gaan met moeder aarde, die Pachamama wordt genoemd in het Quechua (de taal van de Andes). Dit lijkt simpel gezegd, maar het heeft vaak grote gevolgen. Het openen van het hart is het activeren van het wiel van persoonlijke en spirituele groei. Voor veel mensen betekent dit groeipijnen. Verlies of verandering van baan, partner, hobby’s is iets dat veelvuldig voorkomt in deze fase. Het doel is louteren van het ego. Deze loutering zorgt ervoor dat je meer in contact kunt treden met de wereld om je heen.

2e Inwijding heeft als doel het openen van het derde oog. Dat betekent in dit geval niet dat je energie gaat zien. Ja, misschien wel, maar daar gaat het niet om. Je ontwikkelt een heldere visie die verbonden is met de valk. Je krijgt een helder kanaal met de kosmos. Hierdoor wordt je gevoed met ingevingen en kun je wijsheid ontvangen en een heldere visie ontwikkelen.

3e Inwijding maakt dat je in actie komt en de juiste stappen gaat zetten. Je had immers al een geopend hart, stond in contact met moeder aarde en je helderdere visie en wijsheid waren al geactiveerd. Nu komt daar dus ook de juiste actie bij. Door de voorbereidingen van de vorige twee inwijdingen is er een fundament gebouwd dat ervoor zorgt dat we niet te snel in actie kwamen.

Het was na het ontvangen van de derde inwijding tijd geworden om een pad te kiezen dat past bij wat ik voel en zie. Ik heb nu alle gereedschappen als mens terug ontvangen en bent vrij om ze te gebruiken.