Mijn inwijdingen

Hatun Karpay.

Van Don Sebastian, Inca Sjamaan, healer en teacher heb ik eind 2013 de eerste van de drie grote inwijdingen mogen ontvangen: de Hatun Karpay. Deze inwijdingen transformeren je in enkele jaren volledig. Ze zijn heftig en uitdagend en je hebt lef nodig om de uitdaging met liefde aan te gaan. De drie inwijdingen vormen samen een slim systeem, dat gebruik maakt van je bewustzijn. Het is zo opgebouwd dat voorkomen wordt dat je gaat zweven en je verliest in hogere energieën, of gaat handelen zonder dat je weet waarom je iets doet. Ik heb me hiermee open gesteld om het medicijnpad van de Inca te bewandelen, en zo mijn wijsheid en heling te verspreiden.

fotoDon Sebastian is een Paqo (sjamaan) van de Quero’s, een Inca volk dat 500 jaar hoog in de Andes in afzondering heeft geleefd en al haar tradities en zienswijze heeft overgedragen van vader op zoon, moeder op dochter. Zo’n 60 jaar geleden zijn de Quero’s uit de Andes naar Cusco (de culturele hoofdstad van Peru) gekomen om hun zienswijze te delen met ons. Ze reizen nu over de hele wereld om de mensen die openstaan voor hun zienswijze weer aan te raken op hun hart, te bezielen. Wakker te maken voor Moeder Aarde, die de Paqo’s zien als een levend wezen, dat beschermd mag worden, maar die je ook kan helpen om je meer thuis te voelen, om je te healen. De bergen (Apu’s), meren en zelfs steden hebben bezieling (spirit) en kunnen worden aangeroepen om je te helpen en te helen.

De drie grote inwijdingen worden dus de Hatun Karpay genoemd. Iedere inwijding geeft je een zaadje welke jou informeert hoe jij op je eigen unieke wijze een goede genezer (Paqo) kunt zijn.

De eerste inwijding van de Hatun Karpay wordt de Munay Karpay genoemd. Je hart wordt geopend en deze inwijding helpt je te herinneren dat je daadwerkelijk een kind bent van Pachamama (Moeder Aarde) en Inti Taita (Vader Zon). Door onze ervaringen en het vasthouden van zware energie zijn vele van onze harten gesloten en verzwaard. De Munay Karpay helpt je je hart te helen, te luisteren en je hart te volgen.

De tweede inwijding wordt de Yachay Karpay genoemd. Je visie of helder zien wordt hierbij geopend. Je staat nu open voor goddelijke begeleiding. Je krijgt aanwijzingen en wijsheid en ziet hoe alles in harmonie met het geheel werkt. In deze inwijding wordt de verbinding met Pachamama (moeder aarde) versterkt en wordt je in staat gesteld op een directe manier van haar te gaan leren. Wat is het dat zij je te vertellen heeft? Wat kan je leren uit de natuur om je heen?

De derde inwijding heet de Llankay Karpay. Deze inwijding zorgt ervoor dat wat je voelt en weet ook met de wereld kan delen. De drie delen van het menszijn, die eerst elk hun eigen weg gingen, zijn nu met elkaar verbonden en zijn in dienst van de kosmos en volledig in harmonie.

Hiermee werd ik een medicijnvrouw uit de Andes, wat niet betekent dat ik ook alle kennis al in mijn bewustzijn had zitten. Jaren streken voorbij en ik kreeg/krijg steeds meer inzichten en wijsheid aangereikt. Met beide benen stevig op de grond en goed geaard word ik krachtiger en kan mijn energetisch werk steeds beter doen. Elke dag leren, geven en ontvangen, ontvankelijk zijn, in onvoorwaardelijke liefde. adelaar quote-2